Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010

Aρχισε πριν λιγο η συζήτηση στη Βουλή για το αντισυνταγματικο νομοσχεδιο

ΝΔ: η κυβέρνηση ή να αλλάξει το μεταναστευτικό νομοσχέδιο ή να το αποσύρει

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε την εξής δήλωση:

Επειδή, όπως γνωρίζουμε όλοι, από σήμερα το απόγευμα ξεκινάει στη Βουλή, στην Ολομέλεια της Εθνικής Αντιπροσωπείας, η συζήτηση για το μεταναστευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, η Νέα Δημοκρατία θέλει να καλέσει, για μία ακόμη φορά, την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ή να αλλάξει εξολοκλήρου το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ή να το αποσύρει.

Ως Νέα Δημοκρατία θεωρούμε ότι το περιεχόμενο του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τη μετανάστευση οδηγεί σε επικίνδυνα αδιέξοδα την Ελληνική κοινωνία. Από τη στιγμή που η Ελλάδα είναι κατ’ εξοχήν πύλη εισόδου της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρωπαϊκή ζώνη, δεν μπορεί στην Ελλάδα να θεσμοθετήσουμε το χαμηλότερο κατώφλι προϋποθέσεων, δηλαδή τις χαλαρότερες προϋποθέσεις για να μπορέσει κάποιος να ενσωματωθεί, να ενταχθεί στην Ελληνική κοινωνία, με όλα τα σχετικά δικαιώματα.

Εάν εφαρμοστεί το σχετικό νομοσχέδιο, εάν το σχετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης γίνει νόμος του Ελληνικού κράτους, η Ελλάδα θα καταστεί πόλος έλξης παρανόμων μεταναστών. Γιατί, όπως έχει εξηγήσει και έχει τονίσει η Νέα Δημοκρατία, οι προϋποθέσεις που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, είναι οι χαλαρότερες σε σχέση με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, είναι το χαμηλότερο κατώφλι ανάμεσα σε όλες τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας που έχουν δοθεί, ήδη, στη δημοσιότητα και έχουν εκτεθεί, κατά τον πλέον συστηματικό τρόπο, στη γνωστή επιστολή που έστειλε, πριν από λίγο καιρό, ο πρόεδρος του κόμματος Α. Σαμαράς, στον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση. Είναι προτάσεις που ενσωματώνουν την Ευρωπαϊκή εμπειρία και είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με τη νομοθεσία άλλων χωρών της Ευρωζώνης, που έχουν αντιμετωπίσει, με τρόπο σωστό, το πρόβλημα πριν από την Ελλάδα.

http://www.antinews.gr/?p=36844

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";