Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010

Δε μας ... ρε Νταλάρα!

Σε συνέντευξή του στο ΠΑΡΟΝ της προηγούμενης Κυριακής όχι μόνο τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ της απόδοσης ελληνικής ιθαγένειας για τα παιδιά που «μετέχονται» (!) της ελληνικής παιδείας αλλά και θεωρεί το θέμα «αδιαπραγμάτευτο» στιγματίζοντας τους διαφωνούντες:

"// Πώς βλέπετε την πρόθεση της κυβέρνησης για χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες;

«Θεωρώ ανεπιφύλακτα ότι ήταν μια από τις σημαντικότερες και γενναιότερες πρωτοβουλίες της καινούργιας κυβέρνησης. Αυτό έλειπε. Τα παιδιά που γεννήθηκαν εδώ, μεγάλωσαν εδώ, μετέχονται της ελληνικής παιδείας, τα παιδιά που οι γονείς τους εργάζονται νόμιμα στον τόπο μας, πληρώνουν εισφορές, να επιθυμούν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια και να μην μπορούν; Θεωρώ αυτό το θέμα αδιαπραγμάτευτο και οποιαδήποτε συζήτηση και επιχείρημα εκ του πονηρού, που πλήττει τη δημοκρατικότητά μας, την αξιοπρέπεια και την πολιτική μας ευθιξία σαν λαό»."

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=50549&colid=37&catid=1&dt=2010-02-14&search=%CD%F4%E1%EB%DC%F1%E1&page=2&mode=1


Αλλά μάλλον αναμενόμενο αφού ο ίδιος και η σύζυγός του
επιδεικνύουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα προσφύγων - (λαθρο)μεταναστών. Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της Άννας Νταλάρα, βουλευτού ΠΑΣΟΚ:

«Παράλληλα, εργάζομαι αδιάκοπα εθελοντικά σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι ιδιαίτερα με τις γυναίκες και τα παιδιά πρόσφυγες, καθώς και τις ευάλωτες ομάδες για την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), της οποίας ο Γιώργος Νταλάρας είναι από το 2006 ένας από τους επτά Πρεσβευτές Καλής Θέλησης σε όλο τον κόσμο

http://www.annadalara.gr/about/

2 σχόλια:

  1. Παιδιά τον Νταλάρα να μη τον λέτε Νταλάρα γιατί θα μας κάνει μήνυση και θα πληρώσουμε τα μαλλιοκέφαλά μας. Νταλαροειδές να τον λέτε, είναι free και τζάμπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα ειπε καποιος οτι η εισβολη στην κυπρο εγινε για να κανει συναυλιες ο μεγαλος.Αμαν πια τον εχουμε βαρεθει να μιλα με υφος χιλιων καρδιναλλιων επι παντος επιστητου.ΕΛΕΟΣ δεν καταλαβαινει οτι πρεπει καποτε να σταματησει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";