Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Μα είναι τόσο απροκάλυπτοι;


Διαβάζω στο "Βήμα":

Ως προϋποθέσεις για την πολιτογράφηση των μεταναστών τίθενται: η γνώση της ελληνικής γλώσσας ώστε να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την κατοχή της ιδιότητας του έλληνα πολίτη, η ομαλή ένταξη στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας και η πλήρης εξοικείωση με τους θεσμούς του πολιτεύματος, την πολιτική ζωή της χώρας και την πολιτική ιστορία της. Ειδική βαρύτητα έχουν η ενδεχόμενη συμμετοχή σε συλλογικούς φορείς, πολιτικές ενώσεις ή σωματεία όπου συμμετέχουν και έλληνες πολίτες, ιδίως μάλιστα αν ο αιτών έχει εκλεγεί στο όργανο διοίκησης τέτοιου φορέα, καθώς και η τυχόν προηγούμενη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές.

Είναι σαν να λένε: προκρίνουμε την πολιτογράφηση των "φίλων" του ΠΑΣΟΚ και βάζουμε και κίνητρα για να γίνουν "φίλοι" του ΠΑΣΟΚ, ενώ κάνουμε εξαιρετικά εύκολη την πολιτογράφηση των "στελεχών" του ΠΑΣΟΚ που θα βάλει υποψήφιους στις δημοτικές ή θα αναδείξει σε διάφορα όργανά του (τοπικές, κτλ.)

http://d-politiki.blogspot.com/2010/02/blog-post_05.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";