Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010

Με αλλαγές-πασαλείματα της τελευταίας στιγμής προσπαθεί ο Ραγκούσης να μας πασάρει το μεταναστευτικό! Κατατέθηκε εν κρυπτώ στις 4μμ στην Βουλή

Προσπάθεια να ρίξει στάχτη στα μάτια των Ελλήνων κάνει ο Ραγκούσης. Προσθέτοντας ένα δυο χρονάκια σε μερικά σημεία νομίζει ότι θα μας πασάρει το αγγούρι πιο εύκολα... μιας και μας θεωρεί ινδιάνους! Κουβέντα για το ότι μετά από μερικά χρονάκια τα παιδιά των λαθρομεταναστών θα μπορούν να πάρουν την υπηκοότητα (έτσι θα το λέμε κι ας του θυμίζει το Βασιλιά...) μόλις γίνουν 18 ετών και αυτόματα οι παράνομοι γονείς τους δεν θα μπορούν να απελαθούν (Νομοθεσία περί επανένωσης οικογενειών)....

http://4.bp.blogspot.com/_vHy2VAnXB_s/SturijIIYdI/AAAAAAAAGsY/50WORji2NT8/s400/%CE%A1%CE%91%CE%93%CE%9A%CE%9F%CE%A5%CE%A3%CE%97%CE%A3.jpgΚαι όχι μόνο αυτό... αλλά πάνε να το κάνουν και χειρότερα! Ενώ μέχρι τώρα έλεγαν ότι παιδιά λαθρομεταναστών θα παίρνουν την υπηκοότητα μετά από 3 χρόνια σχολείου αλλά όταν γίνουν 18 χρονών... τώρα θα το αλλάξουν και θα δίνουν την υπηκοότητα μετά από 6 χρόνια στο σχολείο άσχετα ποια ηλικία έχει το παιδί... έτσι δεν χρειάζεται να περιμένουν οι λαθρομετανάστες εδώ ή στο Πακιστάν μέχρι το παιδί τους να συμπληρώσει τα 18 και μιας και θα είναι ανήλικο όταν θα παίρνει την υπηκοότητα δεν θα μπορούν να απελαθούν (Νομοθεσία περί προστασίας ανηλίκων)!!!

Αντί για 3 χρόνια λοιπόν το κάνουν 6 και ταυτόχρονα ουσιαστικά νομιμοποιούν τους λαθρομετανάστες γονείς!!

Δείτε τις αλλαγές που σχεδιάζουν για να μας κοροϊδέψουν, όπως τις αναφέρει το eglimatikotita.blogspot.com:

Σε σημαντικές αλλαγές προχωράει η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των μεταναστών.

Κι αυτό για να κάμψει τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έχουν εκφραστεί από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά.

Πληροφορίες αναφέρουν οτι στο νέο σχέδιο που θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, θα προβλέπει οτι οι ενήλικες μετανάστες που θα δικαιούνται την ελληνική ιθαγένεια θα είναι αυτοί και μόνο αυτοί που έχουν οριστική άδεια παραμονής αποκλείοντας έτσι εκείνους που ζητούν πολιτικό άσυλο.
Επίσης, είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν σε περισσότερα από 5 τα χρόνια νόμιμης παραμονής.

Οσον αφορά τα παιδιά των ενηλίκων μεταναστών θα τους χορηγείται η ελληνική ιθαγένεια υπο την προϋποθεση οτι θα έχουν πάει έξι χρόνια σε ελληνικό σχολείο (από 3 που προβλεπόταν), αλλά η ιθαγένεια θα τους δίνεται και πριν από τα 18 τους χρόνια.

Το θέμα συζητήθηκε και στη συνάντηση που είχαν σήμερα ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση.

Επίσης ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Ιερά Σύνοδος μετά τις αντιδράσεις που είχαν εκφραστεί μεμονωμένα από Μητροπολίτες.

Όπως αναφέρεται, ο νόμος περί ιθαγένειας δεν ταυτίζεται απόλυτα με το μεταναστευτικό πρόβλημα. Γι' αυτό, τονίζεται, «η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να μελετήσει επισταμένως τις προϋποθέσεις, βάσει των οποίων θα χορηγείται η ελληνική ιθαγένεια».

«Συγχρόνως όμως», επισημαίνεται, «πρέπει να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το μεταναστευτικό πρόβλημα, βάσει της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας, αλλά και της ευαισθησίας και της ιδιαιτερότητος ορισμένων περιοχών της Πατρίδος μας, και τις ενδεχόμενες κοινωνικές επιπτώσεις στο σύνολο του πληθυσμού».

newsit.gr


ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";