Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2010

ΗΠΑ: «Οχι» στους λαθρομετανάστες από την Αϊτή...!


Αυτοί δεν είναι ρατσιστές και ακραίοι γιατί είναι Αμερικάνοι...σωστά; Εμείς όμως είμαστε Έλληνες...!
Την είσοδο στη χώρα σε πιθανούς λαθρομετανάστες από την Αϊτή θα απαγορεύσουν οι ΗΠΑ και θα τους επαναπατρίσουν, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.
«Θα εφαρμοστούν οι συνήθεις νόμοι για τη μετανάστευση
, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα δεχτούμε στις ΗΠΑ Αϊτινούς που θα προσπαθήσουν να φτάσουν στις ακτές μας. Θα τους απαγορευτεί η είσοδος, θα επαναπατριστούν», είπε η Κλίντον σε συνέντευξη Τύπου.
Οι αμερικανικές υπηρεσίες επιτήρησης των συνόρων ανέφεραν την Τετάρτη ότι δεν έχει παρατηρηθεί ομαδική έξοδος πλοιαρίων με Αϊτινούς μετά το σεισμό της 12ης Ιανουαρίου.
Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας υπενθύμισε ότι η Ουάσινγκτον έδωσε προσωρινό άσυλο, για ανθρωπιστικούς λόγους, στους Αϊτινούς που βρίσκονταν παράνομα στις ΗΠΑ όταν σημειώθηκε ο σεισμός.
Υπογράμμισε επίσης ότι οι ΗΠΑ προτίθενται να αυξήσουν τη βοήθειά τους προς τους κατοίκους.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων
..(( Λ ))..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";