Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Εθνική συνδιάσκεψη για το μεταναστευτικό - "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες"


Εθνική συνδιάσκεψη για το μεταναστευτικό με θέμα "ψήφος και ιθαγένεια στους μετανάστες" πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός.
Κεντρικό σύνθημα στη συνδιάσκεψη ήταν το "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες". Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στην ομιλία του, η οποία έκλεισε τις εργασίες της συνδιάσκεψης, προέτρεψε τα μέλη και τα στελέχη του ΛΑΟΣ να βγουν στους δρόμους και να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το μεταναστευτικό.

Είμαι έτοιμος να σταματήσω το δημοψήφισμα, είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, εάν ο κ. Παπανδρέου δεχθεί να γίνει δημοψήφισμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Είπε ακόμη ότι η Ελλάδα λέει όχι στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση γιατί δεν θέλει να νοθευτεί ο Ελληνισμός. Υποστήριξε ότι το θέμα είναι αν θα επιτρέψουμε........ στη νέα τάξη πραγμάτων να ποδηγετήσει τον κόσμο και την Ελλάδα.
Η Ελλάδα ανήκει στην ιστορία της, είπε, και ανέφερε ότι όταν ο τόπος μας έχτιζε Παρθενώνες αυτοί ζούσαν πάνω στα δέντρα, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα δεν θα οδηγηθεί ούτε στον Άδη, ούτε στο σκοτάδι.
Υποστήριξε ακόμη ότι η ιεραρχία της Εκκλησίας στηρίζει τον αγώνα του ΛΑΟΣ για τις υπογραφές τις οποίες, όπως είπε, θα δώσει εκεί που θα πιάσουν τόπο. Κινητοποιήσαμε όλες τις δυνάμεις της Ευρώπης, είπε, και μαζεύουμε υπογραφές και από άλλα ευρωπαϊκά κράτη.
Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε ασφαλή διέξοδο και δήλωσε έτοιμος να ιδρώσει και να βάλει πλάτη για να βγει το κάρο από τη λάσπη, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα αλλοιώσουν το εκλογικό σώμα.
Είπε ακόμη ότι προσβλήθηκε με αυτό που έγινε με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό, ανέφερε ότι στην ελληνική επικράτεια κάνει κουμάντο ο Έλληνας πρωθυπουργός και όχι ο Βούλγαρος και χαρακτήρισε αυτό που έγινε αδιανόητο.
Αναφέρθηκε στην Ιρλανδία και συνέδεσε το αρχικό όχι των Ιρλανδών στο Ευρωσύνταγμα με την μετέπειτα οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα.
Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι η Ιρλανδία είπε όχι στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, γι’ αυτό, η νέα τάξη πραγμάτων τη γονάτισε οικονομικά. Και οι Ιρλανδοί αναγκάστηκαν να πουν ναι στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα στο τέλος.
Το ίδιο υποστήριξε προσπαθούν να κάνουν και με την Ελλάδα για να συναινέσουν στην ονομασία των Σκοπίων και στην παραχώρηση της Θράκης.
Εμείς θα μείνουμε όρθιοι και θα είμαστε παρόντες γιατί ερχόμαστε από πολύ μακριά και πάμε μακρύτερα, κατέληξε ο κ. Καρατζαφέρης.
Νωρίτερα είχαν προηγηθεί ομιλίες βουλευτών και στελεχών.
Ο βουλευτής Μάκης Βορίδης είπε ότι το νομοσχέδιο για τους μετανάστες αφορά την υπόσταση του έθνους και του λαού και δεν είναι μόνο για να κερδίσει μερικές ψήφους το ΠΑΣΟΚ αλλά για να υλοποιήσει τον σχεδιασμό της νέας τάξης για καταστροφή των εθνικών κοινωνιών.
Κατέληξε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για χορήγηση ιθαγένειας στους μετανάστες, τονίζοντας ότι θα εξαντλήσει το κόμμα του κάθε δυνατότητα για να εμποδίσει την προώθηση αυτού του νομοσχεδίου.
Ο βουλευτής Γιάννης Κοραντής είπε ότι μέσα σε τρία χρόνια συνελήφθησαν στα σύνορα 400.000 λαθρομετανάστες, εκ των οποίων, εκτίμησε ότι επέστρεψε μόνο το 10%. Και είπε ακόμη ότι ως πρέσβης στην Άγκυρα έστελνε διάφορες εκθέσεις στο υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με τις θέσεις των Τούρκων για την προώθηση μεταναστών, οι οποίες δεν λαμβάνονταν υπόψη.
Ο βουλευτής Βαΐτσης Αποστολάτος χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως τη μεγαλύτερη ανθελληνική πράξη και υποστήριξε ότι είναι συνώνυμο με εσχάτη προδοσία.
Ο βουλευτής Γ. Αϊβαλιώτης έπλεξε το εγκώμιο του κ. Καρατζαφέρη και είπε ότι μόλις μίλησε το κόμμα του για δημοψήφισμα αμέσως έστειλαν οι Βρυξέλλες χαρτί στα κοινοβούλια των μελών της ΕΕ για το πώς πρέπει να γίνονται τα δημοψηφίσματα.
Ο βουλευτής Αθ. Πλεύρης υποστήριξε ότι "καλούμαστε να φυλάξουμε Θερμοπύλες" και πρόσθεσε" είμαστε με το Λεωνίδα και όχι με τους Εφιάλτες".
Ο βουλευτής Αστέριος Ροντούλης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για δημιουργία κομματικού κράτους, έκανε λόγο για διαπάλη στις τοπικές κοινωνίες μεταξύ των υποψηφίων τοπικών αρχόντων για την διεκδίκηση των ψήφων των αλλοδαπών και τέλος υποστήριξε ότι άλλο υπηκοότητα και άλλο ιθαγένεια.
Ο βουλευτής Αλ. Χρυσανθακόπουλος υποστήριξε ότι η σύγχρονη Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ είναι η πραγματική αμερικανοκρατία στην Ελλάδα και είπε ότι οι εχθροί είναι εντός των τειχών. Εκτίμησε ότι ξένοι κύκλοι θέλουν τη χώρα μας κατακερματισμένη σε περιφέρειες.
Τέλος η βουλευτής Ουρ. Παπανδρέου χαρακτήρισε το δημοψήφισμα πορεία προς το λαό που βρίσκει σύμφωνους τους πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους.
..(( Λ ))..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";