Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας εκκρεμούσε (προσπερνούμε τον ήδη αναθεωρημένο του 2005). Δεν αποτελούν οι επιχειρούμενες αλλαγές μυστικό σχέδιο που είχε κρυμμένο η κυβέρνηση (η κρυφη ατζέντα του ΠαΣοΚ είναι πολύ εκτενέστερη απ΄ότι φαντάζεστε). Ο (ανύπαρκτος) πρωθυπουργός είχε επανειλημμένα διακηρύξει την πρόθεση του για απόδοση ιθαγένειας στη δεύτερη γενιά μεταναστών, ενώ οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις είναι με σαφήνεια αποτυπωμένες στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.(γι΄αυτό και εστιάσαμε στο μύθο ότι λεφτά υπάρχουν)
Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ της κυβέρνησης επιχειρεί να θεσπίσει επιτέλους μεταναστευτική πολιτική (σύνορα ανοιχτά, ιθαγένεια για όλους!). Δεν είναι αλήθεια ότι αποδίδει συλλήβδην την ελληνική ιθαγένεια, ούτε είναι αλήθεια ότι θα έχει συνέπεια να καταστήσει τη χώρα πόλο έλξης παράνομα εισερχομένων αλλοδαπών.(τυχαία μας ευχαρίστησε η πακιστανική κυβέρνηση) Από καμία διάταξη δεν προκύπτει ότι αλλοδαποί που στερούνται εγγράφων παραμονής θα μπορούν να επωφεληθούν των νέων ρυθμίσεων. (απλά δεν ελέγχουμε το ποινικό τους μητρώο στις χώρες προέλευσης) Αντίθετα, το νομοσχέδιο έρχεται να δώσει τέλος στη συνεχιζόμενη ομηρεία και τον αποκλεισμό της λεγόμενης δεύτερης γενιάς μεταναστών που, ενώ γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν εδώ, απόκτησαν ελληνική παιδεία (Τι στο διάολο είν΄η πατρίδα μας άλλωστε) και αναγνωρίζουν την Ελλάδα ως τη μόνη πατρίδα (σας διαβεβαιώ ως κοινωνική ψυχολόγος), στερούνται βασικών δικαιωμάτων (βλ. δωρεαν περιθαλψη και εκπαίδευση) και αποκλείονται από την ισότιμη συμμετοχή στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας.(μετά τους συλλόγους, να μην ιδρύσουν και πολιτικό κόμμα;)
ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, το νομοσχέδιο βασίζεται σε μια θεμελιώδη δημοκρατική αρχή που αφορά ολόκληρη την κοινωνία(της πλειοψηφίας μήπως;). Ο αποκλεισμός, η ανισότητα δικαιωμάτων και η διαίρεση των κατοίκων σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας εργαζομένους (μη κοιτάτε εμένα που μου αναγνώρισαν μεταπτυχιακό ΧΩΡΙΣ το βασικό πτυχίο) δεν αποβαίνει μόνο σε βάρος των μεταναστών που βιώνουν το παρόν τους (εμείς να δεις πως το βιώνουμε) και οραματίζονται το μέλλον τους στην Ελλάδα (diorismo gia olus!). Βλάπτει μακρόχρονα τη δημοκρατία (εμεις προσωρινά τη βιάζουμε βρε!) και άρα είναι σε βάρος όλων των πολιτών. (ιθαγενείς όμηροι των νομιμοποιηθέντων-νυν ελληνοποιηθέντων)
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ότι οι διατάξεις για την πολιτογράφηση προβλέπουν αυτόματη απόδοση ιθαγένειας (πιστέψτε με!). Αντίθετα με αυτή την παραπληροφόρηση, απαιτείται πενταετής προηγούμενη νόμιμη παραμονή (θα τους κάνουμε όλους νόμιμους) στη χώρα προκειμένου να υποβληθεί η αίτηση, ενώ η όλη διαδικασία υποβάλλεται σε ενδελεχή και εξατομικευμένη έρευνα και προβλέπεται σωρεία προϋποθέσεων (αν για οποιοδήποτε λόγο καθυστερηση η γνωμοδότηση της ΕΛ.ΑΣ πάνω από 4 μηνες, ένας βιαστής ανηλίκων μπορεί να πάρει Ιθαγένεια, άτιμη γραφειοκρατία). Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται η μη προηγούμενη καταδίκη για πλήθος εγκλημάτων (που να τους πιάσουμε όλους), η επαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας (όσα ξέρει ο GAP αρκουν), η απόδειξη της ένταξης στην ελληνική κοινωνία (ψηφο στο ΠΑΣΟΚ) καθώς και η δυνατότητα ενεργούς και ουσιαστικής συμμετοχής στην πολιτική ζωή της χώρας και άλλες (ψήφο στο ΠΑΣΟΚ). Πρόκειται δηλαδή για αλλοδαπούς που (παρα)έχουν αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα, την έχουν καταστήσει κέντρο της παραγωγικής τους ζωής (τα βλέπετε στο κεντρο της Αθηνας) και πληρούν πολλά και αυστηρά προσδιοριζόμενα κριτήρια (εγγύηση η ΜΚΟ). Το ρηξικέλευθο του νομοσχεδίου είναι αλλαγές αναμφίβολης αναγκαιότητας, καθώς τροποποιεί διατάξεις άλλων εποχών που δεν συνάδουν με το κράτος δικαίου (αγνοείστε την ευρωπαικη πρακτική) και προβλέπει την υποχρέωση να αιτιολογεί η Διοίκηση απορριπτικές αποφάσεις πολιτογράφησης και να υπάρχουν προθεσμίες για απάντηση.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ που διαμένουν μακροχρόνια (5 χρονάκια) στη χώρα στις δημοτικές εκλογές (ψήφο στο ΠΑΣΟΚ) είναι μέτρο προς την κατεύθυνση της κοινωνικής ένταξης τους(ψήφο στο ΠΑΣΟΚ), αλλά όχι μόνο(άντε και ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ). Έρχεται να αποκαταστήσει και ένα σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας (είστε φασίστες, βουλώστε το). Πού στηρίζεται να μην έχουν κανένα λόγο για τις πολιτικές που αφορούν όλους και οι άνθρωποι που ζουν ανάμεσα μας, εργάζονται και συμβάλλουν με πολλούς τρόπους στην ανάπτυξη του τόπου; (έχουν ήδη λόγο αλλά δε πρέπει να εξασφαλίσουμε κ άλλη τετραετία;) Στη βάση ποιας δημοκρατικής αρχής μπορεί κανείς να είναι σύμφωνος με τέτοιου είδους αποκλεισμό; (μήπως ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων τάσσεται φανατικά κατά;)
Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ της κυβέρνησης (ΜΚΟ) εκκρεμούσε , είχε αναγγελθεί και είναι αντικειμενικά (αντικειμενικότατα) αναγκαία. Το αναμενόμενο (το θέλαμε αλλά...) θα ήταν να αντιμετωπιστεί από τον πολιτικό κόσμο με τουλάχιστον εποικοδομητική κριτική και στη βάση των αδιαπραγμάτευτων αρχών που θεμελιώνουν ένα κράτος ευρωπαϊκού πολιτισμού και δημοκρατίας (αυτό που θα καταργήσουμε επί της ουσίας). Δυστυχώς έγινε αντικείμενο ξενοφοβικών συνδρόμων(είστε ρατσιτσές!), παραπλανητικών παραποιήσεων (είστε ρατσιστές!)και στερεοτυπικών προκαταλήψεων (σκάστε πια!). Οι αντιδράσεις αυτές δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας (έτσι πολυπολιτισμική όπως την οραματίζομαι) αλλά και δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των πολιτών (μόνο του 90%) που υπερασπίζεται το δρόμο για μια ανοιχτή κοινωνία (έρχονται ορδές!) και αναγνωρίζει την ανάγκη να αποχτήσει η χώρα νομικό υπόβαθρο μεταναστευτικής πολιτικής.(κοινώς να σας π...ουμε!)"
http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=29673
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.