Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010

Οι σκηνίτες , οι δενδρίτες και τα 800σαρια επιδόματα ( ή πως έκαναν "φτερά" 18 εκατομμύρια ευρώ τις πρώτες 100 ημέρες με το Γιωργάκη)

Ενώ όλη η πολιτική συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την οικονομία και στην προσπάθεια ανάταξης της, ενώ (υποτίθεται) ότι προσπαθούμε να περιορίσουμε τις δαπάνες, ξαφνικά αποκαλύπτεται από το βήμα του Ελληνικού κοινοβουλίου ότι η Κυβέρνηση του ΠαΣοΚ σκορπά 800σάρια ευρώ με γαλαντομία σε ανθρώπους, οι οποίοι είναι, λέει -και προσέξτε τους όρους που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Οικονομικών – ……σκηνίτες ή δενδρίτες !! Αλλοδαποί σκηνίτες και δενδρίτες!

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα αναφέρθησαν μέσα στο κοινοβούλιο υπάρχουν είκοσι δύο χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις (sic!). Για να καταλάβετε καλύτερα το θέατρο του παραλόγου στο οποίο είμαστε θύματα-θεατές, η ειδοποίηση του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στα πρακτικά της Βουλής ( ως παράδειγμα )- αφορούσε τον Αλβανό λαθρομετανάστη Αϊντίνι Μουράτ που μένει στην διεύθυνση ….Νέα Εθνική Οδός Πατρών-Πύργου, αριθμός μηδέν, παρένθεση σκηνίτης.

Να το πω ξανά; Υπουργείο Οικονομικών, ειδοποίηση για να εισπράξει ο κ. Ajdini Murat 800 ευρώ στη διεύθυνση Νέα Εθνική Οδός Πατρών – Πύργου, αριθμός 0, σκηνίτης.
Και τα εισέπραξε ο …σκηνίτης αλλοδαπός λαθρομετανάστης (τα 400 ευρώ ως πρώτη δόση! )

Αναρωτιέμαι που ακριβώς απευθύνθηκε ο ταχυδρόμος και επέδωσε την ειδοποίηση του υπουργείου Οικονομικών; Έστω, να δεχτώ ότι υπάρχει μια ακραία περίπτωση ο ταχυδρόμος που επέδωσε την σχετική ειδοποίηση να βρήκε….το αντίσκηνο ο κ.Ajdini Murat.
Τους…δενδρίτες όμως που αναφέρονται σε άλλες ειδοποιήσεις, μπορείτε να μου πείτε ΠΩΣ και ΠΟΥ τους ανακάλυψε ο ταχυδρόμος; Επάνω στα δένδρα εν είδει αποδημητικών πουλιών;

Ας σοβαρευτούμε επιτέλους σ` αυτή την χώρα. Πρέπει να μάθουμε επιτέλους που (και σε ΠΟΙΟΥΣ) πηγαίνουν τα χρήματα του ελληνικού λαού. Διότι εδώ γίνεται, υποτίθεται, μάχη για τον περιορισμό των δαπανών και τα 800σάρια ευρώ …ταξιδεύουν από ….δένδρο σε δένδρο!

Είκοσι δύο χιλιάδες περιπτώσεις εντόπισε το ΚΕΠΥΟ. Αυτά ακούστηκαν χθες από το βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου την ώρα που οι Έλληνες αγρίως φορολογούμενοι πολίτες, δεν εισπράττουν το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο εισέπραξαν όμως οι …σκηνίτες και οι δενδρίτες!!

Ή μάλλον κάποια λαμόγια από το βαθύ ΠαΣοΚ , τα οποία οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι διαχρονικά διαθέτουν και χιούμορ και … «δημιουργική φαντασία» στην απάτη.


http://www.politis-gr.com/?p=344

1 σχόλιο:

  1. ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ZOUGLA ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΕ - ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΙΣΟΤΙΜΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΛΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";