Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2010

33 κοφτές απαντήσεις για την πολιτογράφηση των μεταναστών

1. Τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ελευθερίες δεν μπορούν να αποφασίζονται με δημοψήφισμα
Η Ελληνική ιθαγένεια δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα.
Αλλά ακόμα κι αν ήταν ανθρώπινο δικαίωμα, αφού μπορεί να αποφασίζει η Βουλή με 151 βουλευτές για το νομοσχέδιο, μπορούν και τα εκατομμύρια των πολιτών με δημοψήφισμα.

2. Όσοι θέλετε δημοψήφισμα είστε ακραίοι
Θέλουμε να παραμείνει ο ισχύων Κώδικας Ελληνικής Ιθαγένειας.
Είμαστε τόσο ακραίοι όσο και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που τον ψήφισαν το 2004

3. Είστε ρατσιστές
Ο ισχύων Κώδικας δεν ασχολείται με την φυλή του πολίτη. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης (Ελληνο-Αφρικανός στην καταγωγή), ο Ζυλ Ντασέν (0% Έλληνας στην καταγωγή), ο Γιώργος Παπανδρέου (25% Έλληνας στην καταγωγή) είναι και οι τρεις Έλληνες με το ισχύον δίκαιο.

4. Είστε ξενοφοβικοί, θέλετε να διώξετε τους μετανάστες
Ο μετανάστης δεν χρειάζεται ιθαγένεια για να ζήσει στην Ελλάδα, του αρκεί η άδεια παραμονής.

5. Δουλεύουν, πληρώνουν φόρους και εισφορές, γιατί να μην έχουν ψήφο;
Αμείβονται για την δουλειά τους και απολαμβάνουν τζάμπα τις υποδομές της χώρας (νοσοκομεία, σχολεία, δρόμοι, δίκτυα), χάρη στις οποίες έχουν δουλειά. Όταν συγκεντρώσουν 10 χρόνια στα τελευταία 12 νόμιμης διαμονής μπορούν να κάνουν αίτηση πολιτογράφησης.

6. Γεννήθηκαν εδώ, πήγαν σχολείο, μεγάλωσαν και δεν έχουν άλλη πατρίδα
Οι Έλληνες που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Γερμανία και την Αμερική έχουν ξεχάσει τελείως την Ελλάδα; Πώς την ξέχασαν οι Αλβανοί και οι Βούλγαροι που μπορούν να πάνε στην πατρίδα τους σε λίγες ώρες;

7. Να δοθεί ιθαγένεια στα παιδιά που γεννήθηκαν εδώ και έχουν Ελληνική παιδεία
Ένα παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα, διαμένει εδώ μόνιμα, μπορεί να ζητήσει πολιτογράφηση στα 18 με τον ισχύοντα Κώδικα. Όποιο δεν γεννιέται εδώ αλλά μεγαλώνει στη χώρα μπορεί να τη ζητήσει αφού συγκεντρώσει 10 στα τελευταία 12 χρόνια νόμιμης διαμονής.

8. Είναι σωστό να παίρνουν την ιθαγένεια όσοι "μετέχουν της Ελληνικής παιδείας"
Τα σχολεία μας είναι από τα χειρότερα στην Ευρώπη με βάση τις επιδόσεις των μαθητών μας σε διεθνείς διαγωνισμούς (PISA). Αυτά τα σχολεία έχουν τη δύναμη να φτιάξουν Έλληνες με τρία χρόνια στο Δημοτικό, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ;

9. Το νομοσχέδιο αφορά τους νόμιμους μετανάστες άρα δεν οδηγεί σε μεγαλύτερη λαθρομετανάστευση
Τα Ελληνικά σχολεία εγγράφουν παιδιά ανεξαρτήτως άδειας παραμονής ή όχι γονέα. Τα παιδιά αυτά αποκτούν ιθαγένεια με το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ. Οι γονείς τους παίρνουν άδεια παραμονής ως γονείς Έλληνα υπηκόου. Το νομοσχέδιο δίνει "παραθυράκι" για νομιμοποίηση σε λαθρομετανάστες

10. Μεγάλωσαν και ζουν μαζί μας, ας γίνουν Έλληνες
Αν το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται για όσους μεγάλωσαν και ζουν μαζί μας, γιατί δίνει υπηκοότητα σε παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα; Αν φύγουν αυτά μετά, συνεχίζουν να είναι κανονικότατοι Έλληνες υπήκοοι. Απ' ό,τι γνωρίζω ο άνθρωπος συνεχίζει να μεγαλώνει και αφού φύγει από το μαιευτήριο...

11. Οι Έλληνες του εξωτερικού πήραν ιθαγένεια γιατί να μην πάρουν οι ξένοι της Ελλάδας;
Μπορούν να την πάρουν με τις προϋποθέσεις του ισχύοντος κώδικα. Γιατί να κάνουμε την χορήγηση της ιθαγένειας την ευκολότερη στην Ευρώπη;

12. Πολλοί ξένοι ρίζωσαν πια εδώ και έφτιαξαν τις ζωές τους. Ας τους δώσουμε την ιθαγένεια επιτέλους
Μπορούν να πάρουν άδεια αορίστου χρόνου ή να ζητήσουν ιθαγένεια με τον ισχύοντα Κώδικα.

13. Είναι απαράδεκτο να μην δικαιολογείται η απόρριψη των αιτήσεων πολιτογράφησης
Η μη αιτιολόγηση γίνεται για λόγους δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας. Δεν μπορούμε να πολιτογραφούμε κάποιον που είναι ύποπτος για παράνομη συμπεριφορά ή να υποχρεούμαστε να του παραθέσουμε τα στοιχεία μας πριν την άσκηση δίωξης.

14. Οι ύποπτοι για τέτοιους λόγους είναι λίγοι, γιατί να την πληρώνουν οι πολλοί
Όταν ζητάτε δουλειά δεν λέτε "έχω 5 χρόνια εμπειρία, πτυχίο από το τάδε πανεπιστήμιο, τρεις συστάσεις, προσλάβετέ με". Ο εργοδότης κρίνει όπως θέλει αυτός αν είστε κατάλληλος ή όχι, ούτε υποχρεούται να σας πει γιατί δεν είστε κατάλληλος. Το ίδιο πρέπει να κάνει και το Ελληνικό κράτος για τους υποψήφιους πολίτες του.

15. Πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια για να μην υπάρχει αυθαιρεσία
Μερικά κριτήρια μπορούν να είναι συγκεκριμένα (π.χ. ο χρόνος παραμονής) άλλα όχι (π.χ. το ήθος). Αν ένας μετανάστης συγκεντρώνει όλα τα κριτήρια και έρθει μεθυσμένος στη στην επιτροπή πολιτογράφησης, πρέπει να το προβλέψει αυτό η νομοθεσία; Αν έρθει μια υποψήφια με μπούρκα, πρέπει να γίνει πολίτης; Η νομοθεσία καλύπτει ορισμένες βασικές προϋποθέσεις και αφήνει τις υπόλοιπες στην κρίση των δημόσιων λειτουργών.

16. Η Επιτροπή Πολιτογράφησης αυθαιρετεί και κόβει υποψήφιους. Είναι σαν την "συνέντευξη" για την πρόσληψη στο Δημόσιο
Η πολιτογράφηση είναι κορυφαία διαδικασία τόσο για τον υποψήφιο όσο και την Ελληνική Πολιτεία. Ο δημόσιος υπάλληλος άλλωστε μπορεί να απολύθει αν παρανομήσει, ο Έλληνας πολίτης δεν μπορεί να χάσει την ιθαγένεια του αν αποδειχτεί ανάξιος. Πρέπει λοιπόν να υπάρχει συνέντευξη πριν την πολιτογράφηση.

17. Μπράβο στην Κυβέρνηση, να γίνουμε επιτέλους Ευρώπη
Στην Ευρώπη ισχύουν κατά κανόνα πολύ αυστηρότερες προϋποθέσεις απ' όσες προβλέπει το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ.
Αλλά γιατί να μην γίνουμε Ευρώπη όσον αφορά τα δημοψηφίσματα και να εγκρίνουμε/απορρίψουμε τις αλλαγές με δημοψήφισμα όπως έκαναν στην Ιρλανδία/Ελβετία;

18. Ήταν στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ που έχει νωπή λαϊκή εντολή
Οι πολίτες δεν συμφωνούν με τα πάντα όταν ψηφίζουν ένα κόμμα, διαλέγουν την καλύτερη (κατά την κρίση τους) λύση. Αν το ΠΑΣΟΚ πιστεύει πως έχει το λαό στο πλάι του, ας κάνει δημοψήφισμα

19. Το δημοψήφισμα κοστίζει ακριβά, γιατί να ξοδευτούμε εν μέσω οικονομικής κρίσης;
Αν αυτό είναι το πρόβλημα, ας γίνει το δημοψήφισμα μαζί με τις δημοτικές εκλογές όταν θα κοστίζει ελάχιστα παραπάνω.

20. Δεν είναι σοβαρό ζήτημα αυτό για δημοψήφισμα
Μα η κυβέρνηση θεωρεί πως είναι σημαντικό κοινωνικό ζήτημα που χρήζει άμεσης και ριζοσπαστικής αντιμετώπισης. Το Σύνταγμα προβλέπει δημοψηφίσματα για σημαντικά κοινωνικά ζητήματα

21. Φοβάστε το δημοψήφισμα επειδή οι μετανάστες θα ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και θα πέσουν τα ποσοστά ΝΔ και ΛΑΟΣ
Αντιθέτως το ΠΑΣΟΚ προωθεί την πολιτογράφηση επειδή θέλει να καρπωθεί την ψήφο των μεταναστών οι οποίοι λόγω ευγνωμοσύνης, λόγω πολυπολιτισμικής ρητορικής, λόγω χαμηλών κοινωνικο-οικονομικών χαρακτηριστικών, ψηφίζουν κεντρο-αριστερά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

22. Δεν υπάχει "Ελληνικό DNA" μόνο "Ελληνική παιδεία"
Οι Έλληνες είναι βιοπολιτισμική οντότητα. Ως (εν μέρει) μακροχρόνια ομογαμική κοινότητα έχει αναπτύξει γενετικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες. Η σύγχρονη γενετική μπορεί να τοποθετήσει έναν άνθρωπο στον Ευρωπαϊκό χάρτη με ακρίβεια μερικών εκατοντάδων χιλιομέτρων.

23. Οι Έλληνες είμαστε μπάσταρδοι, έχουμε προσμίξεις Σλάβων, Αλβανών, Βλάχων, κτλ. Τί θα πάθουμε αν αναμιχθούμε με ακόμα μερικούς μετανάστες;
Οι επιμειξίες δεν άλλαξαν τη βασική δομή του Ελληνικού πληθυσμού. Αυτό αποδεικνύεται ανθρωπολογικά, γενετικά, και πολιτιστικά/γλωσσικά. Δεν απαγορεύται ωστόσο τώρα να παντρευτεί ένας Έλληνας με μια αλλοδαπή ή μια Ελληνίδα με έναν αλλοδαπό. Η κοινή ιθαγένεια δεν είναι προϋπόθεση γάμου.

24. Γιατί το παρωχημένο "δίκαιο του αίματος" και όχι το πολιτισμένο "δίκαιο του εδάφους";
Το δίκαιο του εδάφους προέρχεται από τις απολυταρχικές μοναρχίες που ήθελαν να διασφαλίζουν την υπηκοότητα κάθε κατοίκου που ήταν υποτελής στο Βασιλιά μιας χώρας. Ενώ το δίκαιο του αίματος ίσχυε στη δημοκρατική Αθήνα και την Ρωμαϊκή πολιτεία, καθώς και τις ανεξάρτητες αυτοδιοικούμενες πόλεις κράτη της Ιταλίας και τα κρατίδια της Ελβετίας και της Γερμανίας.

25. Αν δεν δώσουμε ιθαγένεια στους μετανάστες θα έχουμε κοινωνικές ταραχές
Δεν μπορούμε να δρούμε φοβικά απέναντι στους μετανάστες. Κοινωνικές ταραχές θα έχουμε αν δεν διορθώσουμε το Ελληνικό κράτος και τον άθλιο τρόπο με τον οποίο φέρεται τόσο στους Έλληνες όσο και στους μετανάστες.

26. Πρέπει να δώσουμε ιθαγένεια στους μετανάστες για να ενταχθούν στην κοινωνία
Αντιθέτως, το κράτος πρέπει να φροντίσει για να ενταχθούν οι νόμιμοι μετανάστες στην οικονομική ζωή της χώρας, να αποκτήσουν αυτοί ή τα παιδιά τους Ελληνική συνείδηση αν θέλουν, και τότε μόνο να αποκτήσουν το έπαθλο της ιθαγένειας. Αν τους δώσουμε πρώτα την ιθαγένεια, βοηθάμε στο να αναπαράγουν τον πολιτισμό τους σε κλειστά μεταναστευτικά γκέτο, αφού δεν θα έχουν κανένα κίνητρο πλέον να μας προσεγγίσουν πολιτισμικά.

27. Θα μείνουν ως μειονότητα και πολίτες δεύτερης κατηγορίες αν δεν τους πολιτογραφήσουμε
Μειονότητα θα γίνουν αν αποκτήσουν πολιτικά δικαιώματα και δυνατότητα επηρεασμού της πολιτικής ζωής. Με το ισχύον καθεστώς, οι μη συμβατοί μετανάστες θα φύγουν για αλλού, ορισμένοι θα μείνουν περιχαρακωμένοι στις κοινότητες τους και θα ζουν νόμιμα αλλά χωρίς πολιτικά δικαιώματα, και οι πλέον συμβατοί με εμάς θα απορροφηθούν είτε με μια σώφρονα διαδικασία πολιτογράφησης είτε με τους αναπόφευκτους μικτούς γάμους ανάμεσα σε Έλληνες και μετανάστες.

28. Μη σας φοβίζει το νέο και η αλλαγή
Η αλλαγή μπορεί να είναι προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο. Θυμόμαστε ακόμα την Ελλάδα πριν γίνει πόλος έλξης λαθρομεταναστών, και δεν ήταν καθόλου άσχημη χώρα. Η παρουσία μεταναστών έχει τα θετικά και αρνητικά της, η πολιτογράφησή τους το ίδιο. Ας αποφασίσει ο λαός αν θέλει την αλλαγή και αν στη ζυγαριά του τα θετικά είναι περισσότερα από τα αρνητικά.

29. Θα κάνουμε δημοψήφισμα για ψύλλου πήδημα; Θα ξεφυτρώσει βιομηχανία δημοψηφισμάτων
Υπάρχει μεγάλη απόσταση από το να κάνεις δημοψήφισμα για ψύλλου πήδημα μέχρι το να μην κάνεις καθόλου. Γιατί να μην απολαμβάνουμε κι εμείς αυτό το δικαίωμα όπως οι άλλοι Ευρωπαίοι. Η Βουλή κύρωσε την συνθήκη της Λισαβώνας που προβλέπει 1 εκατομμύριο Ευρωπαίοι να αναλαμβάνουν νομοθετική πρωτοβουλία αλλά συνεχίζει να μην έχει διαμορφώσει πλαίσιο για τη δυνατότητα των Ελλήνων να προκαλούν δημοψήφισμα με σαφείς κανόνες για τη διεξαγωγή του.

30. Γιατί κινδυνολογείτε πως θα κινδυνεύσουν τα εθνικά μας θέματα;
Γιατί οι μετανάστες, ιδίως από γειτονικές χώρες ή από συγκεκριμένα πολιτισμικά μπλοκ (π.χ. Μουσουλμάνοι) πιθανόν να μην είναι αφοσιωμένοι στην Ελλάδα και να δρουν υπέρ των συμφερόντων της εθνοθρησκευτικής τους ομάδας.

31. Μα θα γίνουν Έλληνες πολίτες και θα θέλουν το συμφέρον μας αφού θα ζουν μαζί μας
Η ιστορία παρέχει πλείστα παραδείγματα όπου η συνύπαρξη δεν συνοδεύεται από κοινή αντίληψη περί του τί είναι συμφέρον. Γι' αυτό άλλωστε επαναστάτησαν οι Έλληνες το 1821 επειδή ήθελαν να αποφασίζουν αυτοί για το μέλλον τους και όχι οι σύνοικοί τους Τούρκοι.

32. Κινδυνολογείτε, οι μετανάστες θα αποκτήσουν Ελληνική εθνική συνείδηση αφού θα είναι Έλληνες πολίτες
Μακάρι να μπορούσε η ιδιότητα του πολίτη να δημιουργεί από μόνη της εθνική συνείδηση. Οι τρομοκράτες που έβαλαν βόμβες στο Λονδίνο στις 7 Ιουλίου 2005 ήταν Βρετανοί πολίτες, μετανάστες δεύτερης γενιάς. Η ιθαγένεια προφανώς δεν ήταν αρκετή για να τους κάνει να αισθανθούν Βρετανοί. Γάλλοι πολίτες ήταν και οι περισσότεροι νέοι που έκαιγαν το Παρίσι το Φθινόπωρο του 2005. Η Γαλλική υπηκοότητα ούτε τα προβλήματά τους έλυσε, ούτε Γαλλική εθνική συνείδηση δημιούργησε.

33. Κι αν το ΠΑΣΟΚ πει όχι στο δημοψήφισμα και εφαρμόσει το πρόγραμμά του τί θα κάνετε;
Το καθήκον μας ως Έλληνες πολίτες κατά το Άρθρο 1 παράγραφος 3:
Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.
και το Άρθρο 120 παράγραφος 4 του Συντάγματος:
Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
Κι ας θυμηθεί το ΠΑΣΟΚ: τόσο οι Σοσιαλιστές στη Γαλλία όσο και οι Σοσιαλδημοκράτες στη Γαλλία σαρώνουν στην μεταναστευτική ψήφο αλλά έχασαν την ψήφο των γηγενών, με αποτέλεσμα να πάνε στην αντιπολίτευση. Γι' αυτό ας μην επιχαίρονται. Το 2013 είναι κοντά.

ΥΓ: Το σχόλιο αυτό υποβλήθηκε στο opengov.gr (Άρθρο 1) στις 6 Ιανουαρίου 2010 @ 00:03

http://d-politiki.blogspot.com/2010/01/33.html

17 σχόλια:

 1. "Eίστε ξενοφοβικοί ,θέλετε να διώξετε τους μετανάστες"
  Ξενοφοβικός είναι αυτός που φοβάται οτιδήποτε ξένο , ΟΧΙ αυτός που αρνείται να μοιραστεί ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ με οποιονδήποτε ξένο ,πράγμα που συνιστά φυσιολογική αντίδραση κάθε ζώντα οργανισμού αυτού του πλανήτη(πλην, εννοείται, της κυβέρνησης αυτής της δύστυχης χώρας).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είμαι 100%100 υπέρ του Δημοψηφίσματος.
  Στην Ιταλία για το παραμικρό,το ίδιο και στην Δανία κάνουν δημοψήφισμα. Εμείς εδώ γιατί όχι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Παρ' όλο που τα περισσότερα με βρίσκουν σύμφωνο, θα ήθελα εστιάσω ιδιαίτερα στην παράγραφο 15 και να σχολιάσω την εμμονή στην παράμετρο θρησκεία. Θέτει το δίλημμα ο συντάκτης τού κειμένου: Αν πάει κάποια με μπούργκα να ζητήσει ιθαγένεια, τί θα κάνει η επιτροπή πολιτογράφησης;
  θα απαντούσα, ότι θα κάνει και για μια ορθόδοξη δίμετρη Ρωσίδα που έχει «διπλαρώσει» έναν επαρχιώτη συνταξιούχο, και πήγε στην επιτροπή με τα «ρούχα της δουλειάς» (ξέρω, ακούγεται κάπως «ρατσιστικό αυτό»). Δηλαδή, με την λογική αυτή, υποθετικά, αν μια Ελληνίδα μουσουλμάνα φοράει μπούργκα, θα πρέπει να της αφαιρεθεί η ιθαγένεια;

  Σαφώς και οι ισλαμιστές μετανάστες από τις τριτοκοσμικές χώρες, δεν είναι κι ότι καλύτερο ποιοτικά, αλλά σας διαφεύγει, ότι το πρόβλημα είναι πρωτίστως εθνικό και κοινωνικοπολιτικό και δευτερεύοντος οτιδήποτε άλλο. Αυτό που πονάει δηλαδή πιο πολύ απ' όλα είναι ο μιναρές;

  Μην μετατρέπετε την προσπάθεια σε θρησκευτικό πόλεμο. Η προσπάθεια δεν είναι μόνο υπερκομματική, αλλά και υπερθρησκευτική. Πρώτα το Έθνος και μετά οτιδήποτε άλλο. Αν λοιπόν η θρησκεία, είναι το βασικό κριτήριο της προσπάθειας, τότε ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕ το, γιατί προσωπικά, δεν είμαι διατεθειμένος να κρατάω εξαπτέρυγα σε αυτούς που ταυτίζουν τον Ελληνισμό με την Ορθοδοξία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μπορείτε να δείτε πληροφορίες για το τι ισχύει σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με την ιθαγένεια στο πολύ εύστοχο άρθρο του Αντίβαρου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. φίλε "pare-dose"

  Είτε θέλεις να το αποδεχθείς είτε όχι, αν δεν υπήρχε Ορθοδοξία να κρατήσει τον Ελληνισμό στην Τουρκοκρατία τώρα θα είμασταν όλοι Τούρκοι.

  Η θρησκεία (και μέσω αυτής τα ήθη και έθιμα ενός λαού, πχ οι ηθικές αξίες, οι θρησκευτικές εορτές) τον κρατάνε ενωμένο, ειδικά όταν οι εξωτερικές συνθήκες προσπαθούνε να τον εξοντώσουν.

  Είναι τραγικό το μίσος που έχετε κάποιοι για την Ορθοδοξία.
  Διαβάσατε και αναπαράγετε τις ίδιες ανοησίες (για υποτιθέμενη καταστροφή του Ελληνισμού από τον Χριστιανισμό) χωρίς να μπορείτε να ανοίξετε τα μάτια σας και να αναλογιστείτε πόσα έργα αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων σώθηκαν από Ορθόδοξα μοναστήρια.

  Επανέρχομαι στο κυρίως θέμα:
  Μία Ρωσσίδα Ορθόδοξη, παντρεμενη με Έλληνα, θα κάνει παιδιά, που θα ζούνε στην Ελλάδα και θα γίνουνε και αυτά Έλληνες.

  Μία Πακιστανή/Νιγηριανή μουσουλμάνα, δεν πρόκειται ποτέ να παντρευτεί Έλληνα (γιατί θα την αποκεφαλίσουν) οπότε ούτε Έλληνα θα παντρευτεί, ούτε Ορθόδοξη θα γίνει, ούτε θα ενσωματωθεί ποτέ στην κοινωνία μας (ούτε η ίδια ούτε το παιδί της). Εξάλλου οι φυλετικές διαφορές είανι τόσο μεγάλες που δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ενσωμάτωσης.

  Τέλος, σου θυμίζω ότι οι εκατομμύρια Έλληνες που ζούνε στο εξωτερικό, συνδέονται μεταξύ τους όχι μέσω "δωδεκαθεισμού" αλλά στην τοπικές Ορθόδοξες εκκλησίες.
  Αν είχες ζήσει ποτέ στο εξωτερικό θα με καταλάβαινες.

  Ο Ελληνισμός μπολιάστηκε από την Ορθοδοξία, και η Ορθοδοξία έδωσε τη δική της πνοή και το ήθος της στον ελληνισμό.
  Έτσι τώρα βαδίζουνε ενωμένα σαν ένα δέντρο.
  Αν προσπαθήσετε να τα χωρίσετε, το δέντρο θα νεκρώσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καλημέρα σε όλους τους Συνέλληνες

  Σας παρακαλώ!!!
  Στη 33η κοφτή απάντηση του παραπάνω άρθρου σας ,και όσο αφορά το άρθρο 120 του Συντάγματος των Ελλήνων θα πρέπει να μην κάνετε εκπτώσεις διότι αποθρασύνονται ακόμα περισσότερο και νομίζουν ότι δεν υπάρξει τιμωρία.

  Γιαυτό να το δημοσιεύσετε ως έχει:

  ολόκληρο το Άρθρο 120 Συντάγματος των ΕΛΛΗΝΩΝ


  Άρθρο 120

  Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε΄ Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.

  2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

  3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

  4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

  ΕTHEROVAMON

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δεν είμαστε ξενοφοβικοί-θα ήταν κατάντια οι ΕΛΛΗΝΕΣ να φοβούνται τους Αλβανοπακιστανούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Φυσικά και αποτελεί κριτήριο η θρησκεία στην παραχώρηση δικαιώματος ψήφου. Ξεχάσατε μήπως τι έγινε στις περασμένες Εθνικές εκλογές όπου οι Τούρκοι έστελναν με πούλμαν όσους είχαν δικαίωμα ψήφου για να βγάλουν δικούς τους Βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο; Δυστυχώς δεν είμαστε ούτε Ελβετία ούτε Αγγλία να έχουμε γείτονες Ευρωπαίους. Έχουμε γείτονες τους Τούρκους και καλά θα κάνουμε να μην το ξεχνάμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Πολλοί αναρωτιούνται γιατί δεν γίνονται δημοψηφίσματα στην Ελλάδα
  "Ένα δημοψήφισμα έγινε πριν λίγα χρόνια για το σχέδιο ΑΝΑΝ και ο κόσμος ψήφισε αντίθετα σε αυτό που ήθελαν οι ηγέτες . Μετά στο προεκλογικό ντιμπειτ ο Γιωργάκη παραδέχθηκε άτι έκανε" λάθος "που προσπαθούσε να πείσει ότι το σχέδιο ήταν μοναδική ευκαιρία . Αν οι Έλληνες της Κύπρου είχαν ψηφίσει ΝΑΙ τώρα πρόεδρος σε όλη την Κύπρο θα ήταν Τούρκος. Γι` αυτό το μικρολαθάκι εμείς οι Ελλαδίτες τον εκλέξαμε πρωθυπουργό. Αυτός είναι ο λόγος που δεν θέλουν να κάνουν τώρα δημοψήφισμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Μα αυτό είναι το εξοργιστικό, ότι δεν κάνουν δημοψήφισμα επειδή ξέρουν ότι ο λαός είναι αντίθετος. Εάν ο Γιωργάκης πίστευε ότι ο λαός ήταν μαζί του θα έκανε δημοψήφισμα για να το παίξει και δημοκράτης.

  Πάντως είμαστε τα πιο ζώα στην Ευρώπη. Διότι και στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που έκαναν κάποια στιγμή δημοψήφισμα, οι ηγέτες ήξεραν ότι ο λαός είναι αντίθετος και ότι θα τους καταψήφιζε. Κι όμως, έκαναν δημοψήφισμα. Άρα εμάς εδώ οι ηγέτες μας μας έχουν και για πολύ ζώα. Και μάλλον είμαστε αφού ακόμα τους ψηφίσουμε...

  http://antisofistes.blogspot.com/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Μην απαντατε στον Παρε-Δωσε:ειναι απο εκεινους που βγαζουν φλυκταινες οταν δουν Ορθοδοξο ιερεα με ρασο και γενια,αλλα θεωρουν προοδευτικη τη μπουργκα και το τσαντορ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Παρακαλώ να προσθέσετε την πηγή του άρθρου

  http://d-politiki.blogspot.com/2010/01/33.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. @ Thessaloniki Fighter
  Λυπάμαι, αλλά θα πρέπει να ακολουθήσει «σπαμ»:

  Για αρχή, διάβασε την «Ελληνική Νομαρχία»:
  http://www.pare-dose.net/?p=2676

  Η Εκκλησία απαγορεύει στους Έλληνες να δίνουν ελληνικά ονόματα στα παιδιά τους:
  http://www.pare-dose.net/?p=3027

  Η Εκκλησία αφορίζει την Επανάσταση και τους Αγωνιστές:
  http://www.pare-dose.net/?p=128

  Η Εκκλησία καλεί τούς Έλληνες να...επιστρέψουν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία(!!!):
  http://www.pare-dose.net/?p=2821

  Μετά απ' αυτά (τα ολίγα) λες «αν δεν υπήρχε Ορθοδοξία να κρατήσει τον Ελληνισμό στην Τουρκοκρατία τώρα θα είμασταν όλοι Τούρκοι»;

  Ο Ελληνισμός δεν μπολιάστηκε από την Ορθοδοξία, αλλά βιάστηκε ανελέητα. Και οι όποιες εξαιρέσεις, απλά απιβεβαιώνουν τον κανόνα.

  Θα πρέπει δε, να παρατηρήσω, ότι στην πλατιά μάζα των οπαδών του «ελληνοχριστιανικού πολιτισμού», παρατηρείται το εξής παράδοξο φαινόμενο: Νιώθουν περήφανοι για τους αρχαίους Έλληνες και ταυτόχρονα διεκδικούν ως ελληνική την ταυτότητα του Βυζαντίου, που πολέμησε με κάθε τρόπο το Ελληνικό Πνεύμα. Ομολογώ, πως τέτοια σχιζοφρένεια, αδυνατώ να την κατανοήσω.

  Δεν θέλω να το συνεχίσω άλλο, γιατί θα βρεθούμε εκτός θέματος. Κι όσον αφορά τον υπαινιγμό περί «Δωεκαθεϊσμού», τον αντιπαρέρχομαι, γιατί δεν με αφορά.

  @ Αλέξανδρος
  Αν οι διαχειριστές αυτού του ιστολογίου υιοθετούν ή πρεσβεύουν αυτή την αρχή, παρακαλώ να αφαιρεθεί ο σύνδεσμός μου από την παράπλευρη στήλη. Αυτό είναι ΕΚΠΤΩΣΗ. Απλά δεν το συνειδητοποιείτε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Φίλε παρε-δωσε εχουμε τονίσει από την αρχή ότι δε στρεφόμαστε κατά του Ισλάμ ή οποιασδήποτε άλλης θρησκείας. Συμφωνούμε ότι το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό και ύψιστης εθνικής σημασίας.
  Στον αγώνα αυτό δε περισσεύει κανείς και σίγουρα αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από εκείνα που μας χωρίζουν.

  Εκ της ομάδας των διαχειριστών του blog

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. @ Hellas-Orthodoxy
  Λυπάμαι που θα το πω, αλλά γκεμπελίζεις. Στην ιστοσελίδα σου (που διέγραφες μηνύματά μου χωρίς λόγο) φωτογραφήθηκα ως φιλοϊσλαμιστής και δωδεκαθεϊστής (γνωστή πρακτική, που χρησιμοποιείται για να ακυρωθούν και απαξιωθούν προκαταβολικά τα όποια επιχειρήματα). Σου απάντησα ξεκάθαρα πως είμαι άθρησκος. Αν δεν το «θυμάσαι», να στο θυμίσω εγώ: http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2009/11/84.html

  Σε παρέπεμψα μάλιστα και σε ένα πολύ σκληρό βίντεο που έχω δημιουργήσει και το οποίο κατέρριπτε τους ισχυρισμούς σου: http://www.pare-dose.net/?p=2863

  Κι έρχεσαι πάλι εδώ και βάζεις λάσπη στον ανεμιστήρα.

  Χρειάζεται να πω κάτι άλλο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Σεβαστείτε τη φιλοξενία και το κοινό σκοπο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ΘΕΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ "ΤΖΟΓΟΥ" ΜΕΣΩ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΣΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΒΑΣΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΥΧΑΙΑΣ Ή ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΩΝ Ή ΠΛΕΙΟΨHΦΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΚΟΡΜΟΥ ΉΤΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.


  ΜΗ ΣΑΣ ΞΕΓΕΛΑΕΙ Η ΔΙΔΙΚΤΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΟΜΩΣ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ OYTE ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΝ ΤΕΛΙΚΩΣ ΑΠΟΨΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΕΣ ΓΡΙΟΥΛΕΣ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑΚΙΑ ΝΑ ΚΛΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ;;
  ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ;;
  APO TA KOMMATIKA ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΣ;;

  ΜΗΝ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΤΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΔΕΞΙΕΣ ΓΡΙΟΥΛΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΔΑΝ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΑ ΚΛΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΙΣ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ
  ΤΕΛΟΣ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΛΟΓΟ ΕΛΛΕΙΠΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΜΕ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥΣ ΣΥΝΕΙΡΜΟΥΣ ΟΤΙ ΕΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
  ΟΠΟΥ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΕΡΗΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ
  "ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ Ή ΟΧΙ" ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣ
  "ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Ή ΟΧΙ;"

  ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ "ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ Ή ΟΧΙ"

  ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΦΟΡΤΩΘΟΥΝ Ή ΝΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΟΥΝ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΜΕΣΩ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ


  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΠΟΙΟΙ Ή ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ 120 4

  ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΙΔΑΝΙΚΟ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";