Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

ΝΑΙ στις πρωτοβουλίες των μπλογκ που ζυμώνουν το δημοψήφισμα στην ελληνική κοινωνία

Για να αποσαφηνιστούν κάποιες παρανοήσεις δεν αντιτασσόμαστε στις πρωτοβουλίες των μπλογκ για δημοψήφισμα πάνω στην παροχή ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες.

Οι πρωτοβουλίες αυτές «ζυμώνουν» το αίτημα στον ελληνικό λαό και είναι έξω από τα εκλογικά παιχνίδια των κομματικών εμπόρων και ποικίλων τσαρλατάνων με τις επιτροπές «εθνικής σωτηρίας».

Έχουμε καταστήσει τη θέση μας σαφέστατη στα παρακάτω:

«Τα δημοψηφίσματα, συνεπώς, αποτελούν και αυτά (πάνω βεβαίως σε συγκεκριμένα ζητήματα και όχι σε κοινωνιολογικές αφαιρέσεις) επαναστατικά αιτήματα σήμερα.

Αιτήματα που πρέπει να ζυμώνονται μέσα στο λαό, που να αποτελούν το «υλικό» για την κινητοποίηση και οργάνωση της λαϊκής οργής.


Η προπαγάνδα και η ζύμωση ενός δημοψηφίσματος για την ιθαγένεια στους αλλοδαπούς μπορεί πράγματι να αποτελέσει σπινθήρα κινητοποίησης και οργάνωσης του ελληνικού λαού,
ΑΝ δεν αποτελέσει το αντικείμενο μικροκομματικής εκλογικής εμπορίας και καπηλείας.


Γι’ αυτό πρέπει να καταγγέλλονται
αυτά τα εκλογικά παιχνίδια των ποικίλων πολιτικών απατεώνων, παιχνίδια που επί της ουσίας προβοκάρουν το δρόμο να κινητοποιηθεί και να οργανωθεί ο ελληνικός λαός πάνω σε ένα τέτοιο αιχμηρά επαναστατικό αίτημα.

Κάθε σοβαρό αίτημα εκλογικής μορφής (δημοψήφισμα στην προκειμένη περίπτωση) απορρέει από τις καθολικές ανάγκες της κοινωνίας και μέσα στις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας πρέπει να ζυμωθεί και να οργανωθεί.


Έξω από το λαό και με αυτό-αναγορευμένους πληρεξούσιους του λαού ή ιντερνετικές επιτροπές «εθνικής σωτηρίας» το πιο επαναστατικό αίτημα προβοκάρεται και γίνεται παιχνίδι στα χέρια ποικίλων τσαρλατάνων οι οποίοι προσπαθούν να αναρριχηθούν στα έδρανα της εκλογικής πασαρέλας».

Η θέση μας, συνεπώς, έχει γίνει σαφέστατη: ΝΑΙ στην πρωτοβουλία των μπλογκ που «ζυμώνουν» το επαναστατικό αίτημα του δημοψηφίσματος στην ελληνική κοινωνία, έξω και ενάντια στην κομματική εμπορία και καπηλεία!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";