Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΥΤΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΕΙ.

Χρειάστηκε να περάσουν μόλις τρείς ημέρες για να αποδειχθεί περίτρανα πως ο λαός και η νεολαία μας έχουν τη δύναμη, την αποφασιστικότητα και τη θέληση να κάνουν το γυάλινο κόσμο τους και το παραμύθι της επικοινωνιακής αυταπάτης, να τρίξουν συθέμελα.

Η διακήρυξη της Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας βρήκε τις καρδιές των ανθρώπων να είναι ζεστές και φλογισμένες, προσηλωμένες σε ένα και μόνο σύνθημα:

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΥΠΟΥΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΑΣ.

Είναι το σύνθημα που ενέπνευσε χιλιάδες νέους ανθρώπους που οργώνουν κάθε γωνιά της Ελλάδας και με το πληκτρολόγιο, και με τη φωνή τους, αλλά και με την υψωμένη γροθιά αν χρειαστεί αύριο για την πατρίδα που αγάπησαν, και που ακόμη και μια καραβιά Δραγώνες αν επιστρατεύσουν, δεν πρόκειται να την ξεριζώσουν από τις καρδιές των ανθρώπων αυτήν την πατρίδα.


Αυτές τις μέρες, αυτός ο λαός παραδίδει μαθήματα ευθύνης…
Αποδεικνύει την ικανότητά του να αυτενεργεί…
Αποδεικνύει πόσο μεγάλη ανάγκη είχε το να τον εμπνεύσουν…



Έστησε τα δικά του ταμπούρια αντίστασης.
Σήκωσε ψηλά τη σημαία της Ελλάδας.
Έστησε τα δικά του προπύργια πάλης. Στα blogs, στο facebook, στη συντροφιά, στη γειτονιά του.
Αυτός ο λαός είχε τη δύναμη και τη θέληση να φύγει μπροστά… και έφυγε μπροστά.

Άφησε πίσω τις μίζερες ηγεσίες του γιατί εκ των πραγμάτων είναι ελάχιστες και ανίκανες να τον ακολουθήσουν. Τις άφησε ν ασχολούνται με τις καρέκλες τους και με το σαπισμένο σύστημα που έστησαν, με στόχο όχι να υπηρετούν αυτό το λαό και να τον εμπνέουν, αλλά να συνθλίβουν τη ζωή, την καθημερινότητά του και τον αέρα που αναπνέει.


Τον παρατηρούν ανήμπορες και απρόθυμες να αντιδράσουν. Γελιοποιούνται στην προσπάθειά τους να υπονομεύσουν τον αγώνα του, θυμώνουν γιατί δεν μπορούν να τον χαλιναγωγήσουν, επιχειρούν ίσως να λαθροπίνουν από τον κρυστάλλινο χαρακτήρα των επιχειρημάτων του, αλλά αυτό δε θα τους δώσει ζωή.

Γιατί αυτή τη ζωή δε θα τους τη χαρίσουμε. Τη χρειαζόμαστε στους μεγάλους αγώνες της επόμενης μέρας.

Καλή συνέχεια στην έντιμη και υπερήφανη προσπάθειά μας.

Η δική μας νίκη, θα είναι η μεγάλη νίκη της Ελλάδας των οραμάτων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια εκτός θέματος καθώς και μηνύματα σε "greeklish" δεν θα δημοσιεύονται.

Ποιά είναι η άποψη των χρηστών του διαδικτύου για την "πολυπολιτισμική κοινωνία" στην οποία μεταβαίνουμε, κατά την κρίση του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης; http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012 Συγκεκριμένα, στην εισηγητική έκθεση αναγράφεται: Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους. Τι θα λέγατε, να ακουγόταν και η φωνή του "κυρίαρχου λαού", ως προς τη μετάβασή μας σε "μια πολυπολιτισμική κοινωνία";